2.7 Usuwanie usługi

Jeśli usługa Cloud DBaaS zostanie usunięta (wraz ze współdzielonymi lub dedykowanymi zasobami), koszt już naliczony za tę konkretną usługę zostanie utracony. Bazy danych i wszelkie kopie zapasowe (automatyczne i ręczne) zostaną trwale usunięte i nie będzie można ich odzyskać.
  • Przejdź do arkusza danych technicznych usługi Cloud DBaaS, którą chcesz usunąć, klikając ZARZĄDZAJ;
  • kliknij USUŃ USŁUGĘ w obszarze CZYNNOŚCI SERWISOWE;
  • pojawi się wyskakujące okienko z prośbą o wybranie jednej z dwóch opcji:
    • Usuń usługę i dane na koniec opłaconego okresu.
      Jeśli wybierzesz tę opcję, możesz anulować proces usuwania przed końcem opłaconego okresu.
      Status usługi pozostanie AKTYWNY do naturalnego wygaśnięcia usługi, pod warunkiem przestrzegania limitów zasobów Storage.
    • Natychmiast usuń usługę i dane.
      Jeśli wybierzesz tę opcję, zostaną one natychmiast i nieodwracalnie usunięte.
      Status usługi widoczny w sekcji Zarządzaj Cloud DBaaS zmieni się z Aktywny na Usuwanie, a przycisk ZARZĄDZAJ zostanie wyłączony do momentu zakończenia procesu usuwania.
  • potwierdź żądaną opcję i kliknij OK, USUŃ.