Jeżeli zakończyłeś procedurę
usunięcia Cloud DBaaS, z opcją Usuń usługę i dane na koniec opłaconego okresu, usługa pozostanie aktywna do jej naturalnego wygaśnięcia.
Jeśli chcesz anulować zaplanowane usunięcie, przywracając w ten sposób automatyczne odnowienie usługi po jej wygaśnięciu, musisz przejść do arkusza danych technicznych Cloud DbaaS, klikając
ZARZĄDZAJ.
- W obszarze STAN USŁUGI zobaczysz słowo AKTYWNE, pod którym zobaczysz datę usunięcia, odpowiadającą zakończeniu opłaconego już okresu.
- Jeśli klikniesz Anuluj usunięcie, będziesz mógł anulować usunięcie zaplanowane na koniec już opłaconego okresu.
- Pojawi się wyskakujące okno Anuluj usuwanie z prośbą o potwierdzenie, klikając OK, POTWIERDŹ.