Informacje handlowe +48 32 441 63 46
  Kontakt telefoniczny +48 32 441 63 46
 
Backup > 5 - Panel zarządzania usługą Backup > Przywracanie Backup’u

5.6 Przywracanie Backup’u

Przywracanie backupu polegającej na zastąpieniu wcześniej utworzonego backupu i przywrócenie go w zastępstwie oryginalnego pliku.

Aby przywrócić backup postępuj zgodnie z instrukcją:
  • Z listy "Select Action" znajdującej się po prawej stronie zadania (Job), wybierz opcję "Restore".

  • Otworzy się okno "Restore ServerName -> JobName".

  • W polu "Safeset" pojawią się automatycznie szczegóły ostatniego backupu; wybierz backup, który chcesz przywrócić.

  • W "Source Device" pozostaw wyświetloną wartość;
  • W "Restore Destination" możesz wybrać z dwóch dostępnych opcji:
    • "Restore files to their original location";

      "Restore files to an alternate location" (nadal na serwerze, na którym zainstalowany jest klient backupu) gdzie możesz wybrać katalog z listy;
  • W "File Overwrite" musisz wybrać jedną z dostępnych opcji, wskazując na zachowania, które system musi naśladować podczas przywracania plików:

    • "Overwrite existing files" - jeśli jest plik o tej samej nazwie zostanie on nadpisany;
      "Do not overwrite existing files" - jeśli jest plik o tej samej nazwie nie zostanie on nadpisany;
      "Rename existing file" - jeśli jest plik o tej samej nazwie nie zostanie on nadpisany;
      Ta opcja jest bardzo użyteczna w przypadku częściowej utraty plików skonfigurowanych w zadaniu. Możesz wtedy przywrócić tylko pliki, które straciłeś, bez nadpisywania pozostałych plików.
  • W sekcji "Select items" decydujesz czy chcesz przywrócić wszystkie pliki skonfigurowane w zadaniu czy tylko część z nich. Aby dołączyć/wykluczyć pliki postępuj w taki sam sposób jak przy tworzeniu zadania.

  • Jak zostanie skonfigurowane przywracanie backupu możesz je uruchomić klikając "Run Restore".
  Jeśli potrzebujesz dodatkowych informacji skontaktuj się z naszymi ekspertami.


Bookmark and Share