Nie jest możliwa modyfikacja planu taryfowego dla kont użytkowników oraz przestrzeni dyskowej konta Backup for Microsoft 365 jeśli:
- Usługa została anulowana za pomocą opcji rezygnacji po zakończeniu obecnego okresu rozliczeniowego. (musisz wtedy anulować rezygnację);
- Została już zaplanowana modyfikacja przy kolejnym odnowieniu usługi (musisz wtedy anulować modyfikacje).
Wykonaj następujące kroki, aby zmodyfikować plan taryfowy dla kont użytkowników oraz przestrzeni dyskowej konta Backup for Microsoft 365:
- przejdź do strony szczegółów technicznych konta Backup for Microsoft 365;
- wybierz opcję Edytuj, zlokalizowaną pod nazwą konta Backup for Microsoft 365;
- możesz zmodyfikować (w zależności od opcji wylistowanych na końcu niniejszego artykułu):
- Użytkowników (tylko w przypadku rozwiązań współdzielonych)
- Przestrzeń dyskową (w przypadku rozwiązań współdzielonych i dedykowanych)
- kliknij przycisk KONTYNUUJ w dolnej części strony;
- pojawi się okno Zatwierdzenie zmian, w którym należy potwierdzić modyfikacje za pomocą przycisku OK, POTWIERDŹ.
Przypominamy, że w przypadku rozwiązania dedykowanego liczba użytkowników zostanie automatycznie przeliczona na podstawie faktycznie wykorzystanych na zasadzie wielokrotności 10. Z tego powodu na etapie modyfikacji nie będziesz miał możliwości zmiany liczby użytkowników.
Konwersje dostępne dla rozwiązania współdzielonego
- Zaplanowana modyfikacja może zostać anulowana przed odnowieniem. Dalsze modyfikacje usługi nie będą możliwe.
Konwersje dostępne dla rozwiązania dedykowanego
Konwersje niedostępne dla rozwiązań współdzielonych i dedykowanych