Informacje handlowe +48 32 441 63 46
  Kontakt telefoniczny +48 32 441 63 46
 
Partner > 5 - Zarządzanie Użytkownikami > Wyłączanie\Włączanie Użytkownika

5.5 Wyłączanie\Włączanie Użytkownika

Partnerzy mogą włączać/wyłączać pojedyńczych lub wielu Użytkowników jednocześnie z poziomu Panelu Kontrolnego. W obu przypadkach należy postępować w następujący sposób. Użytkownicy o statusie "Wyłączony" mają zablokowany dostęp do usługi. Administrator może w każdej chwili zadecydować o zmianie statusu Użytkownika.

Włączenie/Wyłączenie pojedyńczego Użytkownika

Przejdź do: "Panel Kontrolny Partnera" -> "Zarządzanie" -> "ZARZĄDZANIE UŻYTKOWNIKAMI" -> "Zarządzanie użytkownikami" -> wciśnij przycisk "Zarządzanie" Użytkownika.

Otworzy się strona jak poniżej.




Wyłączenie Użytkownika:
      Po wyborze opcji "Wyłączanie użytkownika", zostanie otwarte okno modalne jak poniżej:



wybierz "OK" aby potwierdzić operację wyłączania użytkownika lub "Cancel" aby anulować. Możliwe jest wyłączenie jednynie Użytkowników o statusie "Aktywny".

Włączenie Użytkownika:
 
Po wyborze opcji "Włączanie użytkownika", zostanie otwarte okno modalne jak poniżej:



wybierz "OK" aby potwierdzić operację włączania użytkownika lub "Cancel" aby anulować. Możliwe jest włączenie jednynie Użytkowników o statusie "Zawieszony".

Wyłączanie/Włączanie kilku Użytkowników jednocześnie

Przejdź do: "Panel Kontrolny Partnera" -> "Zarządzanie" -> "ZARZĄDZANIE UŻYTKOWNIKAMI" -> "Zarządzanie użytkownikami"

Otworzy się strona jak poniżej.



Wybierz wiersz Użytkownika którego chcesz włączyć/wyłączyć: wiersz zostanie podświetlony innym kolorem tła. Trzymająć przycisk "Ctrl" na klawiaturze oraz klikając na innego Użytkownika dodamy go do zaznaczenia; używająć tej metody zaznacz Użytkowników, których chcesz wybrać. Następnie możesz kontynuować włączanie/wyłączanie Użytkowników, poprzez użycie listy znajdującej się na dole tabeli.



Wybierz opcję "Włącz" lub "Wyłącz",



po wciśnięciu przycisku "Uruchom" pojawi się okno potwierdzenia operacji,



wciśnij "OK" aby potwierdzić operację lub "Cancel" aby anulować.