Informacje handlowe +48 32 441 63 46
  Kontakt telefoniczny +48 32 441 63 46
 
Backup > 5 - Panel zarządzania usługą Backup > Rekonfiguracja usuniętego serwera

5.2.2 Rekonfiguracja usuniętego serwera

Jeśli chcesz przekonfigurować poprzednio usunięty serwer (Windows lub Linux) w panelu zarządzania usługą Backup, postępuj zgodnie z instrukcją:
  • reinstaluj klienta Backup na serwerze,
  • idź do panelu zarządzania usługą Backup,
  • otwórz sekcję "Computers",


     
  • zidentyfikuj serwer, na którym został reinstalowany klient Backupu (będzie widoczny jako "Unconfigured"),
  • kliknij strzałkę na prawo od serwera,
  • pojawi się strona z dostępnymi dwiema opcjami:
    • Configure automatically - automatyczna konfiguracja;
    • Configure Manually - manualna konfiguracja;

  • wybierz "Configure Manually",

    [jeśli będzie rekonfigurowany usunięty serwer, automatyczny proces będzie przerwany]
  • będziesz w sekcji "Vault Settings",

  • kliknij przycisk "Re-Register", który znajduje się po prawej stronie,
  • pojawi się okno "Vault Settings",
    wybierz konto pod "Vault Profile",
    kliknij "Load Computers" i wybierz serwer,

  • kliknij "Save",
  • pojawi się okno dialogowe "Confirmation", kliknij "Yes",

  • będziesz w sekcji "Jobs",

  • poczekaj na zakończenie procesu ładowania,

  • w przeciwieństwie do konfiguracji inicjującej, system nie stworzy automatycznie CloudServerBackup;
    należy stworzyć zadanie (Job) manualnie,
    po stworzeniu zadania, status serwera zmieni się z "Unconfigured" na "OK".


Bookmark and Share